Robert Smink kunstenaar en fotograaf uit Haarlem.

Terug gekocht

Grafisch31-03-2013

Ongeveer een maand geleden was ik in de gelegenheid om “oud” werk van mij terug te kopen. Als ik dat niet zou hebben gedaan waren ze samen met vele andere werken geveild. De provincie wil bezuinigen op het kunstbeheer en het verkleinen van de collectie is daar onderdeel van.

Deze werken heb ik in 1988 gemaakt en voor het eerst tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek te Zandvoort. Het betrof een gezamenlijke presentatie van werk van mijn moeder Truus en mijn broer Bart. In 1990 is mijn werk aangekocht door de provincie Noord-Holland. Het is daar gepresenteerd tijdens een tentoonstelling van werk van eigen medewerkers.

Het zijn de “De waker”, “De dromer” en “De slaper”. Het betreft hier een gemengde techniek. Geknipt en gescheurd gekleurd papier gecombineerd met krijt, airbrush en thinnerdruk.
Dit is een “echt” Noord-Hollands werk. De koppen staan voor de drie dijken in het landschap. Ooit opgeworpen als verdedigingssysteem tegen de zee. Denk daarbij aan de St. Elisabethsvloed (1421). Meer informatie over de bedreigingen van de zee is te vinden op www.oneindignoordholland.nl


Met groet,

Robert

Reageren