Robert Smink kunstenaar en fotograaf uit Haarlem.

Bron

Persoonlijk28-03-2013

Krimson B. had ik verzonnen als alias om boze stukjes te schrijven over in mijn ogen maatschappelijke misstanden. Al snel heb ik dat idee laten varen. Je wordt er zelf zo zuur van. Dat heeft geen zin. Dan kan je beter de politiek in gaan en kijken wat je kan veranderen. Weleens aan geproefd in wijkraad en bewonerscommissie. Dat sprak mij in het geheel niet aan.

Ik ontdekte dat ik mijn echte (creatieve) kwaliteit moet gebruiken. Dat is de reden voor de ommezwaai. Ik ben het nog steeds eens met de inhoud van deze toen beschreven kleine visie en hoop dat ik hem kan waarmaken. Of dat nu letterlijk beelden zijn, foto's van landschappen ofwel beelden opgeroepen door een gedicht is mij om het even.


Wij zijn allemaal bij onze geboorte, bomen met meerdere takken. Tijdens ons opgroeien worden er takken gesnoeid, zodat we beter aangepast zijn, of zelfs afgezaagd ten voordele van één enkele waarmee we meer kans hebben op maatschappelijk succes. Dit leidt tot een vreselijke verarming. Dat is de reden dat mijn site de naam DROOMLUST heeft gekregen, in plaats van bijvoorbeeld fotograaf of beeldhouwer. Ik wil mijzelf niet op voorhand beperken. Ik heb geen idee hoe mijn volle boom er uit gaat zien, maar ben daar wel zeer nieuwsgierig naar.

Daarnaast staat het woord droomlust voor het plezier dat ik heb bij het verzinnen en maken van deze beelden. Soms letterlijk ingegeven door dromen.

Veel plezier!


Met groet,
Robert

Reageren