Robert Smink kunstenaar en fotograaf uit Haarlem.

Filter


Sokkels 2

Beelden22-08-2014

't Valt niet mee. Schuren schuren en nog eens schuren. Tot je een ons weegt! Nu wreekt zich het feit dat ik voor drie beelden ineens de presentatie op orde wil hebben. Op zich is dat geen probleem maar als het weer niet meewerkt is mijn atelier eigenlijk te klein.

Lees meer

Sokkels

Beelden22-07-2014

Nadat ik IJdelheid gekleurd heb, waarover ik niet tevreden ben, ben ik begonnen met het bouwen van de sokkels voor mijn tuinbeelden. Dat valt niet mee omdat ik er, voor mijn gevoel, toch iets bijzonders van wil maken. Dan is het kopen van een standaard oplossing niet voorhanden. Dus zelf maken!

Lees meer

Thijsse's Hof

Gedichten22-07-2014

Donderdag de 10de juli ben ik met onze dichtclub ‘De Nieuwe Egelantier’ naar de tuin Thijsse's Hof geweest. Dat was gelukkig niet iets nieuws voor mij. Ik bedoel dat ik blij ben met het feit dat ik die tuin al kende van eerdere bezoeken. Een geweldige plek om inspiratie op te doen.

Lees meer

Vakantie

Gedichten24-06-2014

De zomerperiode is voor de meesten van ons dé vakantietijd. Terugdenkend aan mijn kampeervakanties naar Engeland met de kinderen leverde het volgende gedicht op; Vakantie! Drie weken eerder de eerste lijstjes papieren en tickets verzameld

Lees meer

IJdelheid glimt

Beelden24-06-2014

Laatste aanpassingen IJdelheid heeft een kaaklijn gekregen. Nu heeft ze echt een ‘kop’ zonder dat het een portret is geworden. Eén van de wenkbrauwen moet ik nog bij werken. De achterzijde heb ik minder zwaar gemaakt en iets vereenvoudigd. Daardoor is het beeld meer in evenwicht.

Lees meer

Voordracht tijdens De Haarlems Dichtlijn

Gedichten30-05-2014

Op Hemelvaartsdag 29 mei heb ik voor het eerst meegedaan aan De Haarlemse Dichtlijn. 't Was best spannend een eerste keer zo voor de leeuwen, maar het ging naar tevredenheid. Erg leuk om mee te maken dat je op zoveel verschillende manieren invulling kan geven aan het spelen met woorden.

Lees meer

Update Droomlust

Site23-05-2014

Soms komen dromen uit Vandaag is dat zo. Vorig jaar heb ik een start gemaakt met Droomlust. Ik moest uiting geven aan mijn creatieve bezigheden en ideeën. Nu staat er na maanden van voorbereiding, een geheel herziene site met extra mogelijkheden. Ik ben fier op het resultaat...

Lees meer

Inspiratie

Persoonlijk14-04-2014

Fotografie Tijdens mijn opleiding ’Grafische Vormgeving‘ heb ik veel gefotografeerd. Daarna is het door alle drukte van gezin en baan weggezakt. Sinds 2005 ben ik weer regelmatig aan het fotograferen. Kennelijk met een ander oog dan vroeger. Zelf vind ik mijn foto’s nu veel beter dan toen...

Lees meer

Vrij man

Na 40 jaar werken waarvan 35 bij de provincie Noord-Holland is het nu tijd om voor mijzelf te beginnen. Beter laat dan nooit! Afgelopen woensdag heb ik dat met een bonte verzameling inmiddels oud-collega’s gevierd. Het was wat mij betreft een bijzonder warm en geslaagde happening.

Lees meer

Gelukkig Nieuwjaar

De beste wensen voor 2014 Hierbij mijn Nieuwjaarskaarten van de afgelopen jaren. Inmiddels kan je hierbij spreken van een traditie. Doe dit met veel plezier nu al jaren en probeer daar steeds wat bijzonders van te maken. Omdat de inspiratie daarvoor meestal laat komt, zo rond de feestdagen,...

Lees meer