Robert Smink kunstenaar en fotograaf uit Haarlem.

Filter


Nora

Gedichten02-08-2013

Ter gelegenheid van de 3de verjaardag van mijn kleindochter. Onderschrift Nora Drie jaar zijn er voorbij jij kwam in mijn leven

Lees meer

Schuilen komt

Beelden02-08-2013

Met IJdelheid ben ik nog niet klaar maar het eind is nu in zicht. Ondanks dat ben ik al begonnen met ‘Schuilen’. Schuilen wordt een houten beeld. De basis bestaat uit twee in elkaar schuivende delen. Een oplossing die ik al vaker heb toegepast.

Lees meer

Nachtelijke oogst

Fotografie11-06-2013

’s avonds was het al erg onrustig op de boerderij. Allerlei machines in de weer. De boer had ‘s morgens vroeg al gras gemaaid en in de middag het maaisel in rupsen bij elkaar geharkt. Gezien het slechte weer van de laatste weken en het vooruitzicht voor de komende dagen heeft men haast om het gras s

Lees meer

IJdelheid (vervolg)

Beelden08-06-2013

Na het bestuderen van het ontwerp “Schuilen” – het vervolg op IJdelheid – weet ik ineens wat ik moet veranderen aan de kop van IJdelheid. Ik begrijp nu ook waarom ik niet verder kon met beeldhouwen. Ik wist gewoon niet wat te doen. Goede les geleerd. De tijd nemen!

Lees meer

IJdelheid krijgt een gezicht

Beelden24-05-2013

Behalve de vorm van het beeld, waar ik blij mee ben, wil ik ook iets met ogen doen om het begrip IJdelheid tot uitdrukking te brengen. Hierbij 2 foto’s van de eerste poging. Ik ben niet tevreden. Het wordt zo te vogelachtig. Moet daar eens rustig over nadenken hoe dit op te lossen.

Lees meer

Lente

Gedichten06-05-2013

Lente Magnolia’s bloeien, koeien loeien, hazen rennen in de wei vogels bouwen aan hun nesten, eindelijk die kou voorbij KRIEBELS!

Lees meer

British Telecom

Grafisch08-04-2013 | 1 reactie

In een tijd van vergaande commercialisering, op de tv is vrijwel nergens meer een hoofdfilm te zien zonder meerdere reclameonderbrekingen, is het logo van levensbelang. Vanwege mijn beroepsdeformatie hebben deze symbolen mijn bijzondere belangstelling.

Lees meer

Het is zover

Site31-03-2013 | 2 reacties

Eindelijk is het dan zover. Na lang wikken en wegen gaat de site nu de lucht in. De laatste fase was erg enerverend. Kies ik wel de juiste foto’s? Waar zijn de illustraties van…? Heb ik wel genoeg beelden om te showen? Zijn de kleuren wel in balans? Eigenlijk te veel om op te noemen.

Lees meer

Terug gekocht

Grafisch31-03-2013

Ongeveer een maand geleden was ik in de gelegenheid om “oud” werk van mij terug te kopen. Als ik dat niet zou hebben gedaan waren ze samen met vele andere werken geveild. De provincie wil bezuinigen op het kunstbeheer en het verkleinen van de collectie is daar onderdeel van.

Lees meer

Bron

Persoonlijk28-03-2013

Krimson B. had ik verzonnen als alias om boze stukjes te schrijven over in mijn ogen maatschappelijke misstanden. Al snel heb ik dat idee laten varen. Je wordt er zelf zo zuur van. Dat heeft geen zin. Dan kan je beter de politiek in gaan en kijken wat je kan veranderen. Weleens aan geproefd in wijkr

Lees meer